Loading...

TS-1 ja TS-4

Kuinka TS4-tuoli ja TS1-pöytä valmistetaan

Timo Sarpanevan tuolin ja pöydän valmistus osoittautui mutkikkaaksi. Kallio otti aluksi yhteyttä useisiin keskeisiin putkihuonekalujen valmistajiin, jotka perehtyivät työpiirroksista tehtyihin 3D-mallinnuksiin. Ne oli hänen pyynnöstään toteuttanut muotoilijaopiskelija Ronja Mahonen.

Kun mahdolliset valmistajat näkivät mallinnukset, useimmat totesivat kuin yhdestä suusta, että ei kannata, liian vaikeata. Lopulta Punkaharjulla toimiva Joros Oy otti haasteen vastaan. Yritys on erikoistunut ruostumattomien teräsputkien taivutuksiin ja valmistaa päätyönään muun muassa veneiden kaiderakenteita, ja on siten erikoistunut taivuttamaan ruostumatonta teräsputkea.

Materiaalit

TS4-tuolin runko on ruostumatonta kiillotettua terästä ja istuinosa on vaneria ja lasikuitua, joka on verhoiltu nahalla. Ennen kuin vaneri on saatu haluttuun muotoon, sitä varten on tehty muotti, johon on jyrsitty istuinosan muoto. Istuinosa on tehty kerros kerrokselta lasikuidusta.

TS1-pöydän runko on ruostumatonta kiillotettua terästä. Pöytälevy on laminoitua vaneria ja lasikuitua, joka on maalattu kiiltävän mustaksi. Jokaiseen tuoliin ja pöytään kiinnitetään laatta, johon on kaiverrettu teksti Modern Historic 1900 ja Timo Sarpanevan signeeraus.

Mitat: TS-1 Pöytä : Leveys 70 cm Syvyys 70 cm Korkeus 60 cm

Mitat: TS-4 Tuoli : Leveys 63 cm Syvyys 60 cm Korkeus 63 cm