Loading...

Kimmo Pyykkö

Taiteilija Kimmo Pyykkö

s. 20. joulukuuta 1940 Lahdessa, asuu Helsingissä

 

Kimmo Pyykkö löi itsensä läpi 1960-luvulla romuraudasta tekemillään veistoksilla, joissa kansainvälinen ote yhdistyy yksilön elämän kulminaatiopisteiden ideointiin. Viimeistely ja ilmaisun voima ovat sen jälkeen seuranneet hänen uraansa.

Pyykkö on saanut useita huomattavia huomionosoituksia, muun muassa professorin arvonimen, ja viimeisimpänä Pro Finlandia -mitalin vuonna 2008. Tärkeimmäksi huomionosoitukseksi kohoaa ennen pitkää Kangasalle rakennettava Kimmo Pyykön taide- ja henkilömuseo.

Kangasalan kulttuuritalon ja sen yhteyteen tulevan erillisen taidemuseon suunnittelee Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy. Rakennukset muodostavat Kangasalan ydinkeskustaan arkkitehtonisesti merkittävän, aikaa kestävän ja toimivan kokonaisuuden. Museoon deponoitava teoskokoelma käsittää kattavan otoksen Pyykön tuotannosta. Kokoelman kuuluu veistoksia ja reliefejä eri materiaaleista 60-luvulta tähän päivään, presidentti-kokoelma Paasikivestä Haloseen, arkisto ja muu materiaali. Kokoelma täydentyy Pyykön luovaan työskentelyyn liittyvillä ajankohtaisilla teoksilla.