Loading...
December 14, 2013#

Kimmo Pyyköltä Olavi Virta muistomerkki

kimmo östersundom

 

Juhlistaakseen Olavi Virran lähestyvää 100-vuotissyntymäpäivää

Kuvanveistäjä Kimmo Pyykön ’Hopeinen kuu’ paljastetaan keväällä 2015

Useassa eri yhteydessä Suomen parhaaksi valittu laulaja Olavi Virta syntyi Sysmässä Särkilahden kylässä helmikuun 27. päivänä 1915. Juhlistaakseen lähestyvää Olavi Virran syntymän 100-vuotispäivää Lions Club Sysmä kokosi jo keväällä vapaaehtoisista koostuvan työryhmän pohtimaan eri mahdollisuuksia.

Muistomerkki nousi hyvin pian pääkohteeksi. Kun kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö pyydettiin mukaan, hän teki ’Hopeinen kuu’ pienoismallin ja muistomerkin tekeminen sai vauhtia.

Lions Club Sysmä tilaa kuvanveistäjä Kimmo Pyyköltä muistomerkin ’Hopeinen kuu’ pienoismallin perusteella. Muistomerkki valmistuu keväällä 2015.

- Sysmäläinen Lions Club ja koko työryhmä uskovat, että Olavi Virran muistomerkki lisää Sysmän vetovoimaa ja tuo paikkakunnalle matkailijoita. Täysin oma lukunsa on muistomerkin pitkäaikainen merkitys, miten se muokkaa ilmapiiriä ja vaikuttaa myönteisesti uusien, paikkakunnalle tärkeiden ideoiden syntymiseen tulevaisuudessa, toteaa Lions Club Sysmän presidentti Jaak Luts.

Muistomerkin sijoituspaikaksi on ehdotettu Sysmän vanhaa toria ja sen luontotaustaa. Lopullinen sijoituspaikka päätetään yhdessä Sysmän kunnan kanssa.

- ’Hopeinen kuu’, luonnehtii kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö, on metallinen oodi Olavi Virralle,
hänen elämälleen ja universaalille, ainutlaatuiselle lahjakkuudelleen tulkita suomalaista melankoliaa ja unelmia, musiikkia yleensä. Mielestäni mitään jakolinjaa ns. kevyen ja klassisen musiikin välillä en koe olevan. On vain musiikkia joka vaikuttaa sekä ajatuksia kuljettaa ja toisaalta musiikkia joka ei niinkään sitä tee.

- ’Hopeinen kuu’, melankolia, unelmat, tummat sävyt – ne ovat ainutkertaista Olavi Virtaa.
Muistomerkin faktat: ruostumaton teräs, sakraali väri, Ylämaan vihreä graniitti, koko noin 300 x 500 x 200 cm, kuvailee Kimmo Pyykkö tulevaa työtään.

Lisätietoja:

Jaak Luts, presidentti, Lions Club Sysmä
puh. 050 5920063
j.luts@suomi24.fi

Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö,
puh. 0400 410956
kimmo.pyykko@kolumbus.fi

Comments are closed.